Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Actie van de maand

Waarom kiezen voor winterbanden?

In België is het gemiddeld een half jaar kouder dan 7° Celsius. Zeg maar van oktober tot en met maart. Wanneer u op dat moment rijdt met zomerbanden, dan neemt u een groot veiligheidsrisico. De koude maakt het rubber van de banden te hard. Daardoor vermindert de grip op het weg oppervlak. Onze oplossing? Winterbanden in de koude maanden, zomerbanden in de warmere.

Schakel tijdig over van zomer- op winterbanden

De winter begint voor uw banden al vanaf 7° Celsius. U wacht dus best niet tot het sneeuwt of ijzelt. Winterbanden hebben zachtere rubber, waardoor de grip van uw winterbanden op glad en nat wegdek veel steviger is. Zomerbanden hebben het omgekeerde effect.

Winterbanden zijn bovendien anders geprofileerd. Het typische profiel van een winterband grijpt beter in op het wegdek in de winter. Daardoor daalt de remafstand aanzienlijk bij temperaturen onder 7° Celsius, en zeker bij een nat wegdek of een wegdek met sneeuw en ijzel.