Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Alpine / tuning

Alpine is terug !

Alpine Première Edition

Ter introductie van de A110 introduceert Alpine de Première Edition, gelimiteerd op 1.955 auto’s. 1955 verwijst naar het jaar dat Jean Rédélé het merk Alpine heeft opgericht. De A110 Première Edition is voorzien van onder meer 18-inch Otto Fuchs-wielen met matzwarte finish, een sportuitlaat, Focal-audiosysteem, matte koolstofvezel interiercomponenten, voetpedalen van geborsteld aluminium, een genummerd plaquette op de middenconsole en meer. De naam A110 is natuurlijk een verwijzing naar de beroemde A110 ‘Berlinette’ uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Ook de vormgeving van de nieuwe A110 komt sterk overeen met die van de eerste A110.

De nieuwe Alpine A110 heeft een geheel eigen chassis en carrosserie van aluminium. Dat zorgt niet alleen voor gewichtsbesparing maar resulteert ook in een wendbaarder weggedrag. De auto heeft een laag zwaartepunt en weegt 1.080 kilogram, zónder opties.

De middenmotor, geplaatst achter de twee sportstoelen, is een geheel nieuwe ontwikkeling van de Alliantie Renault-Nissan. Alpine en engineers van Renault Sport hebben het blok speciaal aangepast voor de A110.

Het gaat om een 1,8-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 185 kW (252 pk) en 320 Nm trekkracht, goed voor een 0-100-tijd van slechts 4,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Alpine koppelt de viercilinder aan een zeventraps Getrag-transmissie met dubbele koppeling. De krachtbron ademt uit via een uitlaatsysteem met vlinderkleppen.

Wat meer info ;

Alpine

Alpine, een zelfstandig Frans sportwagenmerk, werd midden de jaren ’50 door Jean Rédélé opgericht in Dieppe.
Alles begon met de overwinningen die Jean Rédélé boekte bij zijn deelnames aan belangrijke races zoals Mille Miglia en Coupe des Alpes. Op basis van zijn ervaringen voerde hij aanpassingen uit aan zijn Renault 4 CV om deze te verbeteren. Zijn vader was een Renaultdealer waardoor hij gemakkelijk aan onderdelen kon komen. Er kwam interesse naar de Renault 4 CV van Rédélé en zo besloot hij uiteindelijk om zelf een auto te gaan bouwen.

In 1954 richtte Jean Rédélé de “Société Anonyme des Automobiles Alpine” op,  genoemd naar zijn succes tijdens Coupe des Alpes. In 1955 stelde hij de Alpine A106 voor, volledig gebaseerd op de Renault 4 CV en met een kunststof carrosserie. Het gewicht van de wagen bedroeg nauwelijks 500 kg zodat een topsnelheid van meer dan 150 km/uur behaald kon worden.
Kenmerken van Alpine waren: aërodynamisch, lichtgewicht, motor achterin, eenvoudige techniek.

Na de Alpine A106 verscheen in 1962 de Alpine A108. Eerst was er nog steeds de Renault 4 CV motor ingebouwd maar later werd een Renault Dauphine motor gebruikt.

In 1963 ontstond de Alpine 110, die snel één van Europa’s meest succesvolle rally auto’s werd. In de jaren ’60 en ’70 won de A110 meer dan 100 rally’s waaronder het Wereldkampioenschap Rally in 1973 (WRC). Ook Porsche en Lancia moesten het afleggen tegen Alpine. De Alpine A110 zal dan ook bij de meeste mensen in de herinneringen bovenborrelen bij het horen van de naam Alpine.

In 1971 verscheen op de tentoonstelling in Genève de A310. Deze werd 6 jaar lang naast de A110 verkocht. Het was een luxueuzer model met meer comfort. Eerst geleverd met een 4 cilinder motor totdat in 1977 de strijd tegen de concurrentie aangegaan werd met een V6.

Inmiddels was het merk Alpine niet meer zelfstandig, maar was het ingelijfd door het grote Renault dat heel goed een sportieve impuls kon gebruiken. Alpine daarentegen had de financiële input van Renault hard nodig. Die overname ging in verschillende stappen. Vandaar eerst de naam Alpine-Renault en later Renault Alpine.

In 1978 werd Alpine kampioen in de 24 uur van Le Mans met de Alpine A442B. Deze had een 2.0 liter V6 Turbo motor met 500 PK. De A442 kon een topsnelheid halen van 350 km/u.

In 1981 onderging de A310 de nodige wijzigingen waaronder andere wielophanging en schildbumpers. Motorische veranderde er niets. Wel veranderde de naam op de auto’s van “Alpine- Renault” naar “Renault Alpine”. De A310 Fase 2 was geboren. In 1984 en 1985 zijn er nog exemplaren gebouwd welke flink uitgebouwd waren. Dit werd de “Pack GT” genoemd. Uiterlijk vertoon, want technisch was er niets aangepast. De extreem brede achterbanden in de maat 285/45-15 vulden de wielkasten nog maar net.

Op de Nederlandse AutoRai in 1985 beleefde de nieuwe Alpine zijn debuut. De opvolger van de A310 werd onthuld. Een echte naam had dit model vreemd genoeg niet. Er waren twee varianten die luisterden naar de naam V6 GT en V6 Turbo. Inmiddels word dit model als GTA aangeduid.

De A610 werd in 1991 geïntroduceerd en was tevens de laatste auto die trots de naam “Alpine” mocht dragen. Deze Alpine was in staat om van 0-100 km/u te accelereren in 5,8 seconden, dankzij zijn drukgevulde 3 liter aluminium V6 motor die een vermogen van 250 pk leverde. Met dit vermogen haalde deze laatste echte Alpine een top van 265 km/u.

Hoewel er verschillende prototypes zijn gemaakt als opvolger voor de A610, welke waarschijnlijk de naam A710 zou krijgen, heeft Renault toch in 1994 besloten om te stoppen met het produceren van Alpines. Het doek viel voor dit legendarische merk…

Tuning

Wij specialiseren ons in het personaliseren van uw wagen, wilt u een agressieve look?

 

Klik hier voor je auto THE POWERgeven die hij verdient:

Kom eens langs en we maken van uw auto uw droomwagen!

Voor de clio V6 hebben wij dakspoilers- uitlaten-luchtfilters-chiptuning-interieurs aanpassingen
versnellingsbak met korte verhoudingen(type fase 2)-ophangingskits
PRIJS OP AANVRAAG

een promo pakket voor de fase 1 motortuning met luchtfilter-uitlaat en chiptuning
montage inbegrepen 1950€

http://www.youtube.com/watch?v=-11A-FtTibs&feature=youtu.be